Juriu

Catalin Vasile
Director, Head of Advisory Channels Management ING Bank Romania
Este absolvent al facultatii de matematica-informatica din cadrul Universitatii Ovidius Constanta si absolvent Summa Cum Laude al MBA-ului Romano-Canadian. Lucreaza in ING de 10 ani si dupa ce a ocupat pozitiile de Manager Regional si Manager al Canalelor Alternative de Distributie, coordoneaza de 5 ani toate canalele de distributie cu interactiune umana Retail in ING Bank

In afara ING, Catalin este Vice-Presedinte al Asociatiei Crestem Idei si Membru Fondator al Asociatiei Vanzatorilor Profesionisti din Romania.
Constantin Goagea
Arhitect, director Zeppelin
Constantin Goagea este designer și curator. El este cel mai ades implicat în problemele legate de producția expozițiilor pe care echipa Zeppelin le creează, (despre care crede că trebuie să fie obligatoriu premiate). Este foarte interesat de tehnologie și rolul ei în mediul uman, în special de coabitarea ei cu arhitectura. Constantin crede și în rolul major pe care tehnologia îl joacă pentru a provoca schimbare și progres social. Dacă așa ceva există.
Între altele și-a legat o perioadă din viață de proiectul Halele Carol, un proiect de placemaking, care acum e vizbil în tot orașul și ceva mai departe.
Membru fondator al asociației Zeppelin din 2008 și director al revistei internaționale Zeppelin | Oraș. Societate. Tehnologie.
Iosefina Frolu
Director Corporate Communication ING Bank Romania
Este responsabila de strategia de comunicare a bancii, avand o experienta de peste 18 ani in domeniul relatiilor publice. Si-a inceput cariera in cadrul agentiei de relatii publice DC Communication, ca Programme Coordinator, iar in perioada 1998-2006, a fost responsabila de activitatile de Corporate si Brand Communication pentru Brau Union si ulterior Heineken Romania.
Iulia Stanciu
Arhitect, fondator Starh
Iulia Stanciu are doctoratul în arhitectură și predă la Universitatea de Arhitectura și Urbanism „Ion Mincu” București.
Alături de Florian Stanciu, a fondat în 1996 biroul STARH. Lucrările lor de arhitectură, restaurare și amenajări interioare, au fost premiate la Bienala de arhitectură București (medaliile de la secțiunea Arhitectură în 1996 și 1998, secțiunea Amenajări interioare 2000, medalia președintelui în 2000, mai multe nominalizări),la Anuala de Arhitectură București (premiile de Restaurare în 2008 și 2012) și nominalizate pentru a reprezenta Romania (în 1999, 2001, 2005 și 2013) la Premiile Mies van der Rohe. Au fost publicați în “Phaidon Altas of Contemporary World Architecture” (edițiile din 2004 și 2006), și în mai multe numere din „A10 Magasine for European Architecture”, Rotterdam.
Lucrările STARH au fost prezentate în Pavilionul Romaniei la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2000, 2004, 2006.
Maria Duda
Arhitect, fondator BAZA.Deschidem Orașul
Maria este arhitect cu obsesiv drag de oraş, cultură urbană, străzi, spaţii interstiţiale şi publice. Cei 9 ani petrecuţi la studii in Elveţia au hrănit-o informaţional şi la nivel de experienţă, oferindu-i un mediu propice de creştere şi maturizare printre colegi de pe toate continentele, adunaţi într-o academie experimentală, Accademia di Architettura di Mendrisio, Universita della Svizzera Italiana. După ture prin lume, revine în Bucureşti unde predă cursul de Experienţă Urbană adresat studenţilor de anul 5 la Arhitectură, la Universitatea Spiru Haret. Sacrificiul teneşilor rupţi prin explorările oraşului şi genţile pline de notiţe capătă sens şi organizare într-o teză de doctorat despre spaţiul public bucureştean actual, în seria de workshop-uri Scenarii urbane pentru Bucureşti, în co-organizarea serilor de cinema în aer liber, Grădina de vară Favorit, din cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2015, iar începând cu acest an în emisiunea Experiența Urbană de la art7 Radio. Aici este spațiul unde va povesti, împreună cu invitaţii săi, despre relaţionarea personală cu Bucureştiul, cu tot zgomotul, viteza, entuziasmul, lupta, regretul şi inspiraţia pe care oraşul le oferă. În 2016 fondează BAZA.Deschidem orașul (www.debaza.ro), alături de Raluca Niculae, Matei Bogoescu, Alexandru Belenyi şi Ştefan Hillerin, grup ce îşi propune să deschidă Bucureştiul prin formarea unei comunităţi profesionale de tineri creativi, designeri şi cercetători urbani, cu implicare directă în procesele de dezvoltare a oraşului.
Mihaela Bitu
Head of Commercial Banking ING Bank Romania
Mihaela Bitu detine functia de Deputy CEO, Head of Commercial Banking la ING din iulie 2010.
Este absolventa a Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, Facultatea de Finante si Contabilitate, cu master, in perioada 1988-1993, dupa care a obtinut un MBA in finante la Graduate School of Management din Bucuresti, in perioda 1994-1995.
Mircea Toma
Psiholog, jurnalist, activist pentru drepturile omului - ActiveWatch
Mircea Toma este unul dintre fondatorii ActiveWatch Agentia de Monitorizare a Presei, o organizatie neguvernamentala in care, alaturi de colegii lui, actioneaza pentru o comunicare libera si responsabila in beneficiul interesului public. A fost psiholog la Centrul de Medicina Aeronautica timp de 12 ani, pana in 1990, cand a inceput sa colaboreze cu saptamanalul Academia Catavencu; in prezent colaboreaza cu saptamanalul Kamikaze. A incercat timp de cativa ani sa combine o cariera academica - cercetator la Institutul de Psihologie al Academiei Romane - cu una, mai aventuroasa, de ziarist. Cum Romania traversa in anii '90 cea mai dinamica perioada de transformari sociale si politice din ultimii 40 de ani, Mircea Toma a preferat cercetarii fundamentale, contactul real cu societatea: a optat pentru interventie sociala. Ca presedinte al ActiveWatch - Agentia de Monitorizare a Presei (AW), o organizatie membra a retelei Reporters Sans Frontieres, Mircea Toma a contribuit la inceputul anilor 2000 la influentarea politicilor UE fata de Romania (ceea ce era mai usor decat sa influenteze politicile guvernului roman) in perioada de preaccesiune. Impreuna cu colegii sai din AW a intervenit activ in procesul legislativ pentru a consolida libertatea de exprimare si accesul la informatii de interes public. El a generat primele schimbari ale Curriculei preuniversitare pentru a promova o noua disciplina, competenta in consumul mesajelor mass media. A oferit consultanta si asistenta in programe de promovare a libertatii de exprimare in Albania, Moldova, Nigeria, Cambodgia, tari din fosta Iugoslavie; a vizitat dizidenti si ziaristi independenti din Cuba si a prezentat, apoi, la Natiunile Unite, un raport privind gravele incalcari ale libertatii de exprimare de catre regimul Castro.
Mircea Toma este co-editor al 3 volume de psihologie, coautor al 3 manuale de liceu, autor al 20 de articole academice, a realizat mai multe programe de radio si televiziune si a publicat peste 4000 de articole in presa.
Patricia Andrei
Head of Human Resources at ING Bank Romania
Lucreaza la ING din 2000 in domeniul resurselor umane, din august 2010 a devenit Head of Organisational Development, Deputy Head of HR la ING iar din aprilie 2014 este Head of Human Resources.
Patricia este absolventa Universitatii Bucuresti, Facultata de Sociologie, Psihologie si Pedagogie, pe care a urmat-o in perioada 1993-1997.
In perioada 2008-2011 s-a pregatit la Metasysteme School of Coaching, Alain Cardon si a obtinut un master la Facultatea de Management de la Academia de Studii Economice Bucuresti.
Roxana Colisniuc
CSR Officer ING Bank Romania
Roxana se ocupa de coordonarea proiectelor de responsabilitate sociala ale ING Bank Romania.
Cunoaste domeniul responsabilitatii sociale corporatiste din mai multe perspective - ca editor al platformei responsabilitatesociala.ro a scris stiri, studii de caz si materiale despre CSR, cand acest domeniu era la inceput in Romania. Apoi a experimentent filantropia, coordonand proiecte educationale in cadrul Fundatiei Dinu Patriciu. Prima experienta in CSR din perspectiva unei companii a avut-o la Petrom, in cadrul departamentului de sustenabilitate.
Vera Marin
Arhitect cu specializare in urbanism, presedinte al Asociatiei pentru Tranzitie Urbana din Romania
Vera are diplomă de arhitect (1999) de la Institutul de Arhitectură “Ion Mincu”, dar și diplomă de specializare în urbanism (2001) în cadrul unui program de master intitulat Dezvoltare Urbană Integrată, derulat în parteneriat cu INSA – Institut National des Sciences Appliquées din Lyon și cu Pole de competence en Urbanisme din Regiunea Rhones Alpes. Are o diplomă de master în management de proiect (2008) de la SNSPA - Școala Națională de Științe Politice și Administrative. Si-a pregătit un doctorat în urbanism pe tema politicilor de locuire pentru marile ansambluri de locuințe colective, obținut de la UAUIM (2009), efectuând stagii de pregătire a doctoratului ca BGF – Bursier al Guvernului Francez și la Institutul de Urbanism din Lyon, Universitatea Lyon II – Lumiere. Este deasemenea alumni NEC – New Europe College participând la programul de burse de cercetare în anul academic 2009-2010, cu un proiect pe tema politicilor urbane pentru zonele construite protejate din București.
Din 2001, Vera MARIN este cadru didactic la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti și a predat, prin cursuri, seminarii și ateliere, conținuturi legate de teoria locuirii, programe de arhitectură, politici urbane, dezvoltare urbană integrată, cadru instituțional al dezvoltării durabile, documentații de urbanism și amenajarea teritoriului, compoziție urbană (partiu urban, lotizare). Tot din 2001 și până în prezent, în calitate de președinte, Vera coordonează activitățile ATU – Asociației pentru Tranziție Urbană. A făcut parte din numeroase echipe de proiect și a lucrat ca trainer, consultant, expert, sau manager de proiect pe diverse teme: metode de diagnostic integrat și planificare participativă în mediu urban sau rural pentru spații publice, protecția patrimoniului, legalizarea așezărilor informale, sisteme culturale teritoriale, regenerare urbană a fostelor zone industriale, mobilitate durabilă, vitalitate cultural locală. Din 2004, este arhitect partener în cadrul biroului de arhitectură și urbanism Square. Din 2013, este vice-președinte și coordonator de proiecte la Asociația De-A Arhitectura, organizație care, deși nu există de multă vreme, are deja o contribuție semnificativă ca promotor al educației de mediu construit în sistemul de învățământ.