• Caravana PopUP Răspiua reunește copiii din București într-un spațiu de joacă polisenzorial mobil

Caravana PopUP Răspiua reunește copiii din București într-un spațiu de joacă polisenzorial mobil

PopUP Răspiua organizează în luna octombrie o serie de evenimente cu tema joacă urbană, destinate tuturor copiilor, indiferent de (diz)abilități.

PopUP Răspiua este un spațiu de joacă polisenzorial mobil, încărcat de jucării unice, creative și incluzive, care pot fi desfășurate cu ușurință în spații publice și interioare. Pe 14 octombrie, această inițiativă s-a concretizat într-un playdate în Parcul Circului, unde au deschis duba cu jucării construite chiar de ei, de care s-au putut bucura prietenii și susținătorii Răspiua. Participarea este gratuită pentru toți copiii de 2-11 ani în cadrul evenimentelor.

Calendarul Răspiua rezervă lunii octombrie mai multe activități. Sâmbătă, pe 28 octombrie, în grădina blocului Liric de la Parcul Cișmigiu, vor organiza mai multe acțiuni dedicate atât adulților, cât și copiilor. Va fi deschisă, încă o dată, Caravana PopUP Răspiua, căreia i se vor alătura un recital de muzică clasică la pian cu Olga Podobinschi, un atelier de desen pentru copii, o colectă caritabilă de rechizite și jucării, activități de grădinărit și alte îndeletniciri pe care le puteți afla aici.

Pe 29 octombrie vor ajunge la Muzeul Național de Artă Contemporană din București.

***

Acțiunea este desfășurată de Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (AMAis), fiind un proiect Urbaniada cu sprijinul ING Bank.
Răspiua este o inițiativă care răspunde nevoii tuturor copiilor de a se juca – prin propunerea de locuri de joacă sau jucării polisenzoriale unice, prin itinerarea echipamentelor de joacă prin oraș sau advocacy pentru accesibilizarea spațiului construit.

Mai multe despre AMAis aici.
Urmărește Răspiua pe Facebook aici.