• Comuna universitară a dat startul evenimentelor culturale

Comuna universitară a dat startul evenimentelor culturale

Curtea interioară de la Universitatea București a găzduit primul concert al Cvartetului Solartis. Comuna Universitară a organizat pe data de 26 mai unul dintre evenimentele culturale. Acest concert face parte din seria de 7 evenimente pregătite.

Acest proiect are ca scop principal facilitarea socializării studenților și interacțiunea acestora cu profesorii lor într-un cadru informal. 

”Comuna universitară - un spațiu al implicării”  este un proiect marca Miliția Spirituală ce cuprinde elaborarea unui concept de reconversie parțială a curții interioare a clădirii Universității din București din bd. Elisabeta 4-12  într-un spațiu multifuncțional.


Despre Urbaniada

Urbaniada este un concurs de proiecte care își dorește să găsească soluții pentru îmbunătățirea calității vieții în spațiul urban. În concurs s-au înscris proiecte de arhitectură, urbanism sau din cadrul unor intervenții publice, care își doresc încurajarea de bune practici. Unul dintre obiectivele concursului este de a crea o legătură bine stabilită între profesioniști și instituțiile publice, precum și a parteneriatului între organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști.

În urma jurizării, 6 proiecte au ieșit câștigătoare: "Brăila - Chercea Parc" – Archimagistic, "Izvoare urbane pentru comunitate" - Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, "Tandem Navigator" - Asociația Tandem, "Comuna universitară  – un spațiu al implicării" - Miliția Spirituală, "Reactivarea cinematografului ARTA" - Asociației Arta în Dialog, "Centrul Comunitar Tei" - Asociația Basar. Aceste proiecte vor primi o finanțare în valoare totală de 250.000 de euro. 

Competiția Urbaniada este organizată de The Institute pentru ING Bank.