• Comuna Universitară a organizat evenimentul Universitatea ludică
  • Comuna Universitară a organizat evenimentul Universitatea ludică

Comuna Universitară a organizat evenimentul Universitatea ludică

Pe data de 23 iulie a avut loc evenimentul Universitatea ludică, un eveniment care și-a propus să adune câți mai mulți oameni de toate vârstele pentru a se bucura de jocurile copilăriei. Evenimentul a fost creat cu scopul de a readuce la viață curtea interioară a Universității.

Organizatorii au pregătit pentru toți cei prezenți activități precum:

- un atelier de desenat în care au pus la dispoziție foi cu imagini din curtea Universității pe care a trebuit fiecare să le deseneze așa cum dorea;
- șotron, coardă, pistoale cu apă (pentru mici și mari);
- un alt atelier de desenat la liber și care desenele proprii erau de luat acasă sau de dăruit prietenilor; 
- un moment artistic surpriză.

În prezent se desfășoară și o petiție prin care se dorește ca spațiul din curte Universității să fie pentru oameni și nu pentru mașini. Petiția o puteți semna aici.

”Comuna universitară - un spațiu al implicării”  este un proiect marca Miliția Spirituală care vizează reconversia parțială a curții interioare a clădirii Universității din București din bd. Elisabeta 4-12. În prezent locul este utilizat ca și parcare.
 
 
Despre Urbaniada
 
Urbaniada este un concurs de proiecte care își dorește să găsească soluții pentru îmbunătățirea calității vieții în spațiul urban. În concurs s-au înscris proiecte de arhitectură, urbanism sau din cadrul unor intervenții publice, care își doresc încurajarea de bune practici. 
 
Unul dintre obiectivele concursului este de a crea o legătură bine stabilită între profesioniști și instituțiile publice, precum și a parteneriatului între organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști.
 
În urma jurizării, 6 proiecte au ieșit câștigătoare: "Brăila - Chercea Parc" – Archimagistic, "Izvoare urbane pentru comunitate" - Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, "Tandem Navigator" - Asociația Tandem, "Comuna universitară  – un spațiu al implicării" - Miliția Spirituală, "Reactivarea cinematografului ARTA" - Asociației Arta în Dialog, "Centrul Comunitar Tei" - Asociația Basar. Aceste proiecte vor primi o finanțare în valoare totală de 250.000 de euro. 
 
Competiția Urbaniada este organizată de The Institute pentru ING Bank.