• CUB feat. Perjovschi @Comuna universitară

CUB feat. Perjovschi @Comuna universitară

În seara de 8 iunie, în curtea interioară a Universității București a avut loc întâlnirea cu Dan Perjovschi. Cei prezenți la eveniment au stat la discuții libere despre subiecte diverse, cum ar fi Salvați Rosia Montană sau De la Gezi Park la Brexit

Proiect câștigător în cadrul competiției Urbaniada,  evenimentul CUB feat. Perjovschi. Pe sârmă ghimpată nu se poate face graffiti face parte din cele 7 evenimente culturale organizate de Comuna Universitară.

Cele 7 evenimente se vor desfășura până la sfârșitul anului cu scopul de a reliefa potențialul și versatilitatea spațiului generos al curții interioare a Universității București.

”Comuna universitară - un spațiu al implicării”  este un proiect marca Miliția Spirituală care vizează reconversia parțială a curții interioare a clădirii Universității din București din bd. Elisabeta 4-12.
 
Despre Urbaniada

Urbaniada
este un concurs de proiecte care își dorește să găsească soluții pentru îmbunătățirea calității vieții în spațiul urban. În concurs s-au înscris proiecte de arhitectură, urbanism sau din cadrul unor intervenții publice, care își doresc încurajarea de bune practici. Unul dintre obiectivele concursului este de a crea o legătură bine stabilită între profesioniști și instituțiile publice, precum și a parteneriatului între organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști.

În urma jurizării, 6 proiecte au ieșit câștigătoare: "Brăila - Chercea Parc" – Archimagistic, "Izvoare urbane pentru comunitate" - Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, "Tandem Navigator" - Asociația Tandem, "Comuna universitară  – un spațiu al implicării" - Miliția Spirituală, "Reactivarea cinematografului ARTA" - Asociației Arta în Dialog, "Centrul Comunitar Tei" - Asociația Basar. Aceste proiecte vor primi o finanțare în valoare totală de 250.000 de euro. 

Competiția Urbaniada este organizată de The Institute pentru ING Bank.