• Evenimentul Re: ARTA @Cluj-Napoca

Evenimentul Re: ARTA @Cluj-Napoca

Asociația Arta în Dialog a gândit proiectul "Reactivarea cinematografului ARTA din Cluj-Napoca" pentru a crea un nou spațiu social pentru proiecție a filmelor de artă. 

Evenimentul Re: ARTA este primul pas cu care se începe reactivarea cinematografului ARTA. În perioada 1-3 iulie 2016 cinematograful se va transforma în locul unde evenimentele culturale îi vor încuraja pe vizitatori să își exprime dorințe legate de viitorul acestuia, oferind ocazia de a exprima aceste lucruri, scriind și schițând în spațiul amenajat în foyerul cinematografului.

Începând cu vineri seara, 1 iulie, vizitatorii sunt așteptați la cinematograf pentru a da frâu liber amintirilor, ideilor, pasiunilor, de care sa va ține cont la următoarele activități

Sâmbătă seara, 2 iulie, proiecțiile ShortsUp se vor derula timp de 8 ore. Se vor derula filmele scurte premiate la Oscar, Sundance, Berlin și Clermont-Ferrand.

Prima parte a zilei de duminica este dedicată copiilor, aceștia vor avea parte de ateliere speciale creative în care este urmărită stimularea imaginației și abordarea interdisciplinară. 

În cea de-a doua parte a zilei, participanții vor avea parte de un tur ghidat în spațiile cinematografului.

Program:

Vineri, 1 iulie: 20:00 - Deschidere eveniment & Prezentare lucrare de Lucian Sandu-Milea
Sâmbătă, 2 iulie: 20:00 - 05:00 Proiecții de film ShortsUp
Duminică, 3 iulie: 10:00 - 12:00 Atelier pentru copii 
                                 19:00 - 19:45 Tur ghidat al cinematografului 
 
Despre Urbaniada

Urbaniada este un concurs de proiecte care își dorește să găsească soluții pentru îmbunătățirea calității vieții în spațiul urban. În concurs s-au înscris proiecte de arhitectură, urbanism sau din cadrul unor intervenții publice, care își doresc încurajarea de bune practici. Unul dintre obiectivele concursului este de a crea o legătură bine stabilită între profesioniști și instituțiile publice, precum și a parteneriatului între organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști.

În urma jurizării, 6 proiecte au ieșit câștigătoare: "Brăila - Chercea Parc" – Archimagistic, "Izvoare urbane pentru comunitate" - Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, "Tandem Navigator" - Asociația Tandem, "Comuna universitară  – un spațiu al implicării" - Miliția Spirituală, "Reactivarea cinematografului ARTA" - Asociației Arta în Dialog, "Centrul Comunitar Tei" - Asociația Basar. Aceste proiecte vor primi o finanțare în valoare totală de 250.000 de euro. 

Mai multe detalii aici & facebook event.
 
Competiția Urbaniada este organizată de The Institute pentru ING Bank.