• Pavilion FabHub în Parcul Feroviarilor

Pavilion FabHub în Parcul Feroviarilor

Fabrica de Pensule a inaugurat pavilionul FabHub în Parcul Feroviarilor. Pavilionul FabHub este un container re-inventat, instalat inițial în Parcul Feroviarilor. Este un spațiu experimental pentru intervenții pilot, evenimente, proiecte artistice și ateliere pentru comunitate dezvoltate de echipele de artiști+antreprenori din #atelieruldeidei și de alte grupuri sau inițiative locale.
În următorii ani pavilionul va circula și în alte spații publice din oraș, funcționând ca un satelit al programului Fabricii de Pensule, dedicat artei, creativității și tacticii urbane.
 
#atelieruldeidei este un efort comun de a înțelege nevoile parcului, ale utilizatorilor lui și ale potențialilor utilizatori și de a aduce soluții creative pentru activarea acestuia.
#atelieruldeidei implică un apel de idei lansat către comunitatea artistică și de antreprenori locali (arhitectură, design, gaming, web design etc.), consultări publice, un program pilot de formare și dezvoltare – ateliere de lucru, cursuri, sesiuni de mentorat, peer-to-peer learning, întâlniri – și apoi punerea în practică a ideilor.
  
Prin intermediul FabHub, Fabrica de Pensule își propune să activeze spațiul verde din Parcul Feroviarilor, redat orașului prin întâlniri cu locuitorii cartierului și utilizatorii parcului despre istoria locului și posibile scenarii de viitor, ateliere pentru copii și părinți, expoziții, performance-uri, instalații, spectacole, activități sociale gândite de și cu locuitorii cartierului pentru locuitorii cartierului. Totodată, cei interesați să propună evenimente destinate comunității locale o pot face în cadrul unui open call pe care îl lansăm, iar prin #atelieruldeidei FabHub propune comunității artistice și de antreprenori locali să dezvolte intervenții și soluții creative pentru parc și utilizatorii acestuia. 
 
Calendar open call și #atelieruldeidei
 
24 iulie – inaugurarea paviliounului FabHub: lansare open call pentru organizarea evenimentelor în parc și deschiderea înscrierilor la #atelieruldeidei
10 august – deadline pentru înscrieri la #atelieruldeidei și pentru predarea propunerilor de evenimente în parc
12-13 august – primul weekend de workshopuri în cadrul #atelieruldeidei în Fabrica de Pensule și Parcul Feroviarilor
15 august-15 septembrie – desfășurarea evenimentelor selecționate prin open call în Parcul Feroviarilor
19-20 august – al doilea weekend de workshop-uri în #atelieruldeidei în Fabrica de Pensule și Parcul Feroviarilor
25 august – deadline pentru predarea proiectelor în #atelieruldeidei și susținerea publică a proiectelor propuse în Fabrica de Pensule
26 august – anunțarea proiectelor câștigătoare în #atelieruldeidei și picnic în Parcul Feroviarilor
26 august-30 septembrie – implementarea proiectelor din #atelieruldeidei
 
FabHub este un proiect Urbaniada, cu sprijinul ING Bank, derulat de Fabrica de Pensule.