• S-a lansat Centrul Comunitar Tei

S-a lansat Centrul Comunitar Tei

Grupul de Initiativa Civica Lacul Tei si studioBASAR au deschis in luna octombrie Centrul Comunitar Tei, un proiect Urbaniada, cu sprijinul ING Bank. Este primul centru comunitar dezvoltat de un grup de cetățeni și contribuie la consolidarea prezenței Grupului de Iniţiativă Civică Lacul Tei în comunitate, pentru relaţia cetăţenilor cu autorităţile şi pentru dezvoltarea agendei civice şi culturale prin realizarea de activităţi la nivel de cartier.

Centrul Comunitar Tei este locul în care locuitorii cartierului Lacul Tei desfășoară activități civice, culturale și educative, dar și locul de întâlnire al membrilor Grupului de Inițiativă Civică Lacul Tei. Aceștia sunt locuitori ai cartierului Tei şi și-au propus să construiască împreună cartierul pe care și-l doresc, şi anume, un cartier mai curat, mai liniştit, mai frumos, cu locuitori care se implică în viaţa comunităţii din care fac parte. Componenţa membrilor activi ai Grupului a variat de-a lungul timpului, în acest moment nucleul de lucru este de 20 de persoane, dar Grupul are peste 70 de membri, oameni cu care comunică prin e-mail şi care îi susţin în diferite acţiuni.

Membrii sunt voluntari și au între 20 şi 88 de ani şi sunt mecanici, biologi, constructori, avocaţi, arhitecţi, cercetători, IT-işti, regizori etc. 
Până acum, întâlnirile Grupului s-au ținut în şcoli, în parcuri, la Armata Salvării, la Administaţia unui bloc, în cafenele. De acum, cetăţenii din cartier şi din Grup au un loc de întâlnire şi de interacţiune: Centrul Comunitar Tei.

Centrul Comunitar Tei este un proiect iniţiat de Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei şi studioBASAR şi se bucură și de susținerea ARCUB (partener cultural strategic), ALPAB și a organizației CeRe.